Aquest sabor és també el gust del segle XXI, tal com ho ha dit Ferran Adrià

JAUME FÀBREGA Premi Botifarra Dolça 2012



dissabte, 30 de gener del 2010

Pomes Capçades de Salitja


Farcides de Botifarra Dolça, naturalment!

Ingredients:
12 pomes (varietat verdonzella)
250 gr de carn de botifarra dolça
100 gr de pinyons
Ratlladura d’una llimona
Turró de Xixona (trinxat amb picadora)
1 o 2 copes de licors: conyac, anís, ratafia…
2 galetes teules (trinxades)
1 ou

Preparació:
Agafem els ingredients i ho barregem tot com si fos per fer pilota.

Buidem les pomes, guardem els taps, i hi posem el farcit.

En una plata al forn untada amb mantega, hi fem una primera cuita amb les pomes i després una o dos més.

En el fons de la plata hi posem sucre cremat líquid, una pell de llimona, un pols d’ametlles torrades i trinxades i els licors.

Ho anem regant sovint i guardem una mica d’aquest almívar per tirar al damunt en el moment de servir.

En l’última cuita, treguem els taps, hi clavem pinyons i les ben banyem amb l’almívar.

Vigileu que les pomes no quedin sobtades i escrivellades. S’han de fer a foc molt lent.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada