Aquest sabor és també el gust del segle XXI, tal com ho ha dit Ferran Adrià

JAUME FÀBREGA Premi Botifarra Dolça 2012



diumenge, 8 de febrer del 2015

Obre les portes la 18a Fira-festa de la Botifarra Dolça


El director de la revista CUINA, Josep Sucarrats, va ser nomenat ahir dissabte ambaixador de la Botifarra Dolça en el decurs del sopar popular.

Fotografia: Visitants de la fira, contemplant les varietats d´embotits dolços (Xavier Roca - Tribuna Selvatana)

Redacció

La primera jornada de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça va tenir lloc ahir dissabte 7 de febrer a la tarda al centre del poble de Salitja. Dins d'una carpa muntada per guardar-se de la fred va començar el concurs de Ratafies i Coques i Postres de Botifarra Dolça, presidits pel director de la reconeguda revista CUINA, Josep Sucarrats. Es van presentar 7 ratafies casolanes i 10 postres diferents. Mentre el jurat deliberava els premis tot degustant i gaudint de les delicioses creacions, els més petits de la casa van poder gaudir d'un espectacle animat de la mà de «Fefe i cia».

A la tarda, els visitants podien comprar i degustar ratafies diferents com: La ratafia de l'Avi Guillem, la Ratafia dels Raiers, Terrània, la Ratafia de l'Àvia, Pau Claris, Farré Garriga, Foska, Volcànica, Ratafia de Poma Portet, amb Llet de Sant Galdric i Ratafaia Dolça. També es podien comprar diferents tipus de botifarres dolçes i picants, a més de iogurts i formatges artesans. Al mateix temps, els visitants podien gaudir d'una exposició de fotografies antigues del poble de Salitja i l'exposició també de maquinària agrícola.
Cap a les nou de la nit, es va fer el sopar popular, en el qual es van servir diferents tipus de botifarres a la brasa i, en especial, plats cuinats amb botifarra dolça. També es va poder gaudir de pomes capçades amb botifarra dolça i de les postres presentades al concurs que havia tingut lloc durant la tarda. La degustació final de ratafies va anar acompanyada del lliurament dels premis dels concursos de la tarda. Els premis van ser els següents:

Millor ratafia: LA PUBILLA, de Rosalia Sau.
Postres més bones: PIRULETES BUTIDOLÇA, de Martina Bagué.
Millor poma capçada: POMES CAPÇADES, de Miquel Àngel Bagué.
Postres més originals: PETITA REBOSTERIA, de Maria Viñolas.
Millor presentació: POMES CAPÇADES, de Maria Pau Teixidor i Dolors Xargay.

Finalment, es va fer entrega de dos premis per reconèixer la feina feta i la implicació amb la fira:
Premi a l'ambaixador de la Botifarra Dolça: Josep Sucarrats, director de la revista CUINA.
Premi de reconeixement de la Botifarra Dolça: Joan Viñolas.

Durant el dia d'avui la Festa de la Botifarra Dolça continua amb la passejada pel Volcà de la Crosa, l'esmorzar de forquilla, l'Ofici Solemne, demostracions de tastets, i exposicions, entre d’altres activitats. Aquí podeu consultar el programa:

Programa de la Fira-festa de la Botifarra Dolça

TRIBUNA SELVATANA



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada