dissabte, 30 de gener del 2010
Pomes Capçades de Salitja
Farcides de Botifarra Dolça, naturalment!
Ingredients:
12 pomes (varietat verdonzella)
250 gr de carn de botifarra dolça
100 gr de pinyons
Ratlladura d’una llimona
Turró de Xixona (trinxat amb picadora)
1 o 2 copes de licors: conyac, anís, ratafia…
2 galetes teules (trinxades)
1 ou
Preparació:
Agafem els ingredients i ho barregem tot com si fos per fer pilota.
Buidem les pomes, guardem els taps, i hi posem el farcit.
En una plata al forn untada amb mantega, hi fem una primera cuita amb les pomes i després una o dos més.
En el fons de la plata hi posem sucre cremat líquid, una pell de llimona, un pols d’ametlles torrades i trinxades i els licors.
Ho anem regant sovint i guardem una mica d’aquest almívar per tirar al damunt en el moment de servir.
En l’última cuita, treguem els taps, hi clavem pinyons i les ben banyem amb l’almívar.
Vigileu que les pomes no quedin sobtades i escrivellades. S’han de fer a foc molt lent.
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada