![](http://3.bp.blogspot.com/_8BXUmFK46CM/TS9DWMrl7qI/AAAAAAAAAXg/8Ge_RmMUpSU/s400/pomes%2Bcapsades%2Bsalitja.jpg)
Farcides de Botifarra Dolça, naturalment!
Ingredients:
12 pomes (varietat verdonzella)
250 gr de carn de botifarra dolça
100 gr de pinyons
Ratlladura d’una llimona
Turró de Xixona (trinxat amb picadora)
1 o 2 copes de licors: conyac, anís, ratafia…
2 galetes teules (trinxades)
1 ou
Preparació:
Agafem els ingredients i ho barregem tot com si fos per fer pilota.
![](http://3.bp.blogspot.com/_8BXUmFK46CM/TTrvEGvKTDI/AAAAAAAAAX4/yIRBTVQudCI/s400/pomes%2Bcapsades%2Bcarn.jpg)
Buidem les pomes, guardem els taps, i hi posem el farcit.
![](http://3.bp.blogspot.com/_8BXUmFK46CM/TTrvg-ajYuI/AAAAAAAAAYA/3hq9CQVqHcw/s400/pomes%2Bcapsades%2Bfarcides.jpg)
En una plata al forn untada amb mantega, hi fem una primera cuita amb les pomes i després una o dos més.
![](http://4.bp.blogspot.com/_8BXUmFK46CM/TTrwAG9fxcI/AAAAAAAAAYI/ni0hAuLsJcY/s400/pomes%2Bcapsades%2Bplata.jpg)
En el fons de la plata hi posem sucre cremat líquid, una pell de llimona, un pols d’ametlles torrades i trinxades i els licors.
![](http://4.bp.blogspot.com/_8BXUmFK46CM/TTrwiJ1jLJI/AAAAAAAAAYQ/7MZlwObAMnc/s400/pomes%2Bcapsades%2Bllimona.jpg)
Ho anem regant sovint i guardem una mica d’aquest almívar per tirar al damunt en el moment de servir.
![](http://4.bp.blogspot.com/_8BXUmFK46CM/TTrw_7WwlYI/AAAAAAAAAYY/9vdam3tdo8s/s400/pomes%2Bcapsades%2Btaps.jpg)
En l’última cuita, treguem els taps, hi clavem pinyons i les ben banyem amb l’almívar.
![](http://3.bp.blogspot.com/_8BXUmFK46CM/TTrxcx7DgII/AAAAAAAAAYg/z_3HroSYODY/s400/pomes%2Bcapsades%2Bforn.jpg)
Vigileu que les pomes no quedin sobtades i escrivellades. S’han de fer a foc molt lent.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada