Envieu les vostres receptes a cuina@@salitja.cat (adreça protegida d'spam: corregiu el doble @ per obtenir l'adreça correcta). Les millors seran seleccionades per fer EL LLIBRE DE LA BOTIFARRA DOLÇA.
Loteria de Cap d'Any LA GROSSA DE CATALUNYA
Números de Sant Dalmai 17183, Salitja 17184 i Vilobí d'Onyar 17185 SORTEIG DE LOTS DE CREMA I RATAFIA VOLCÀNICA Premis per a totes les butlletes que les 2 últimes xifres coincideixin amb el primer premi de la loteria Grossa de Cap d'Any 2019 MOLTA SORT A TOTHOM!!!
Feta especialment per paladejar el gust de la botifarra dolça. Presentació a la 1a NIT GASTRONÒMICA DE LA BOTIFARRA DOLÇA a Sant Dalmai. Comandes de ratafia a fira@@salitja.cat (adreça protegida d'spam: corregiu el doble @ per obtenir l'adreça correcta). A la venda durant tot l'any als establiments col·laboradors
Amb el suport
JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA BOTIFARRA DOLÇA 2013
De l'1 al 28 de febrer, degustació especial de la Botifarra Dolça als restaurants de CUINA DE LA BOTIFARRA DOLÇA.
Dissabte 2 de febrer al pavelló de Sant Dalmai 4a NIT GASTONÒMICA DE LA BOTIFARRA DOLÇA a les 8 del vespre: 3r CONCURS DE CUINA DE LA BOTIFARRA DOLÇA a les 9 de la nit: SOPAR DE LA BOTIFARRA DOLÇA Tastets elaborats pels restaurants adherits i les cuineres de Salitja. Cuiner convidat: Xef Xavi Noguera - Crema de carbassa amb flocs de Botifarra Dolça - Mandonguilles amb sèpia i pèsols
Comarca convidada: L'Empordà MOSTRA DE VINS D.O. EMPORDÀ amb la participació de Celler Can Sais i Celler Mas Oller. GELAT DE BOTIFARRA DOLÇA AMB GALETA DE POMA ofert pel grup gastronòmic de l'Empordà La Cuina del Vent
Restaurants: Can Valls (Sant Martí Sapresa) - Arròs caldós amb Botifarra Dolça La Crosa (Sant Dalmai) - Canelons de pinya amb Botifarra Dolça - Arròs de sèpia amb gambes Can Gros (Sant Dalmai) - Botifarra Dolça amb poma i cansalada ibèrica - Bacallà amb xamfaina L'Empalme (Vilobí d'Onyar) - Broquetes de Botifarra Dolça amb poma Les Bòries (Salitja) - Botifarra Dolça amb compota de poma - Melós de vedella amb verduretes Can General (Aiguaviva) - Tartaleta de Botifarra Dolça amb formatge de cabra - Cuixa de porc al forn amb verduretes
Cuineres de Salitja: - Rostit de pagès (amb botifarra, costelló, cuixes de pollastre i verduretes) - Pomes Capsades (pomes de Vilobí farcides de Botifarra Dolça) - Cafè Salitgenc (cafè amb reducció de Ratafia Dolça, nata i toc especial)
Pastisseria Noguera: Rajol de Salitja Galetes Trias: Teules Avellanes de Sant Dalmai Estrella Damm: Presentació i degustació especial d'Inèdit, la cervesa del millor cuiner del món
Venda especial: Ratafia DOLÇA i cava SALITJA amb xapa i etiqueta commemorativa de la Fira: 10 euros (1 ampolla)
Diumenge 3 de febrer a la plaça Major de Salitja 16a FIRA-FESTA DE LA BOTIFARRA DOLÇA A les 8 del matí: Inauguració de la FIRA DE PRODUCTES ARTESANALS Durant tot el matí elaboració de botifarres dolces i demostració de cuina en directe a l'Espai Botifarra Dolça (Plaça Major): - a les 10 elaboració dels carnissers, - a 2/4 d’11 patates de La Crosa amb carn de botifarra dolça (Sant Dalmai), - a les 11 bolets adobats amb carn de botifarra dolça de Les Bòries (Salitja), i - a 2/4 de 12 Foiegras escalopat amb acompanyament de ceba caramel·litzada i carn de botifarra dolça per Jaume Johé (Sant Martí Sapresa) Plat d’exhibició Mas Parés
Comarca convidada: L'Empordà. Marca de garantia Productes de l’Empordà (gestionada pels dos consells comarcals: Alt i Baix Empordà) i que acull els següents productes: Arròs de Pals, Ceba de Figueres, Brunyols de l’Empordà i Botifarra dolça.
A les 9: ESMORZAR DE FORQUILLA al bar de la Fira. Especialitat: Barreja de botifarres amb trinxat de cigrons i bledes Preus populars.
A 2/4 1: INNOVACIÓ EN LA BOTIFARRA DOLÇA Presentació del treball de recerca "Innovació en la botifarra dolça" a càrrec de Jacint Arnau, cap del programa de Tecnologia Alimentària de l'IRTA, al Cau dels Delmes.
A 2/4 de 4 de la tarda 13è CONCURS DE COQUES, CANAPÈS I POSTRES DE BOTIFARRA DOLÇA. Un cop hagi deliberat el jurat, lliurament de premis i degustació. Premi a la millor degustació Premi a la millor presentació Premi a les Postres més originals Premi a les millors Pomes Capsades
JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA BOTIFARRA DOLÇA 2012
Setmana del 3 al 12 de febrer, degustació especial de la Botifarra Dolça als restaurants de CUINA DE LA BOTIFARRA DOLÇA.
Dissabte 11 de febrer (Pavelló de Sant Dalmai)
2n Concurs de Cuina de la Botifarra Dolça Lliurament del Premi Botifarra Dolça 2012 3a Nit Gastronòmica de la Botifarra Dolça i el Cava
ELS TASTETS DE LA NIT GASTRONÒMICA
BENVINGUDA
- Crema de Carbassa d'Esponellà amb Anous Crespianes (Grup Gastronòmic del Plà de l'Estany)
TASTETS DE BOTIFARRA DOLÇA
- Carxofes al Forn farcides amb una nou de Botifarra Dolça a la vinagreta (Cuineres de Salitja) - Botifarra Dolça amb Olives verdes, Ceba i Xampinyons (Cuineres de Salitja) - Costelló amb Botifarra Dolça, Panses, Prunes i Orellanes (Rest. Aiguaviva) - Broixet amb Hamburguesa Dolça (Rest. La Crosa) - Botifarra Dolça amb Castanyes ( Rest. Salitja-Horse) - Botifarra Dolça amb Poma i Torradetes (Rest. Ca la Roser) - Botifarra Dolça Can Gros (Rest. Can Gros) - Mandonguilles de Botifarra Dolça amb Poma (Rest. L'Empalme) - Botifarra Dolça Can Xavi (Rost. Can Xavi) - Tambó de Botifarra Dolça a la Mousselina (Rest. Can Valls) - Arròs de Botifarra Dolça (Rest. Can Valls)
ESPECIALITATS COMPLEMENTÀRIES
- Pollastre amb Gambes (Rest. La Crosa) - Bacallà Can Gros (Rest. Can Gros) - Cargols a la Llauna (Rest. Can Gros) - Melós de Vedella al Vi negre (Rest. Salitja-Horse) - Mandonguilles amb Bolets i Cargols (Rost. Can Xavi)
POSTRES
- Pomes Capsades de Salitja (Cuineres de Salitja) - Rajol de Salitja (Pastisseria Noguera) - Galetes Trias - Cafè Salitgenc - Ratafia
BEGUDES
- Aigua - Vi - Moritz Epidor - Pepsi - Kas
Venda especial de fuets Dolços i d'ampolles de Cava Brut SALITJA amb etiqueta i xapa commemorativa del 15è ANIVERSARI de la Fira-Festa de la Botifarra Dolça.
JORNADES GASTRONÒMIQUES DE LA BOTIFARRA DOLÇA 2011
Setmana del 18 al 27 de febrer, degustació especial de la Botifarra Dolça als restaurants de CUINA DE LA BOTIFARRA DOLÇA.
Dissabte 26 de febrer
2a NIT GASTRONÒMICA DE LA BOTIFARRA DOLÇA I EL CAVA. Degustació de la RATAFIA DE LA BOTIFARRA DOLÇA.
TASTETS DE LA CUINA DE LA BOTIFARRA DOLÇA
(Amenitzats per l'exhibició de Country Dance Line a càrrec de Bescanó Balla)
Bacallà a la llauna amb botifarra dolça esparrecada
Calçots escabetxats amb botifarra dolça
Montadito de botifarra dolça a la cervesa
Empanada de botifarra dolça amb espinacs, panses i ou
Botifarra dolça amb olives negres i ceba
TASTETS COMPLEMENTARIS
Pollastre amb escamarlans
Botifarra picant al forn
POSTRES
Pomes capsades de Salitja
Rajol de Salitja
BEGUDES
Aigua
Cava (gran assortit de PERE OLIVELLA I GALIMANY)
Cervesa Moritz Epidor
Vi
Cafè Salitgenc (amb reducció de ratafia i nata)
Ratafia de la Botifarra Dolça
Amb la col·laboració de l'escriptor gastronòmic Germà Coenders i Les Cuineres de Salitja
MIRADOR DE L'AEROPORT Tel. 972 473 408 17184 SALITJA
Els altres plats i postres:
Les cuineres de Salitja
Botifarres a la brasa
Pollastre amb samfaina
Arròs amb botifarra dolça
Pastisseria NOGUERA – Pastisseria ESPIGA D'OR
RAJOL DE SALITJA Coca de Ratafia de Salitja
Coca de llardons
Mousse de llimona
Mousse de xocolata
Cafè salitgenc (Ratafia de Salitja, cafè i nata)
ENTRADA
Adults: 10 euros — 6 tiquets
Mainada: 7 euros — 5 tiquets
RESSOPÓ
Presentació de la Ratafia de la Botifarra Dolça
Lliurament del Premi Botifarra Dolça 2010
Concert i ball amb el conjunt AARONS
RUTA DE LA BOTIFARRA DOLÇA
Carnisseries adherides a CUINA DE LA BOTIFARRA DOLÇA on podreu trobar botifarres dolces, fuet dolç, salsitxes de Salitja (salsitxes dolces embolcallades de cansalada viada) i xemeneies de Sant Dalmai (neules farcides de botifarra dolça).
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada