Aquest sabor és també el gust del segle XXI, tal com ho ha dit Ferran Adrià

JAUME FÀBREGA Premi Botifarra Dolça 2012



diumenge, 8 de juliol del 2012

Escarxofes al forn farcides amb una nou de Botifarra Dolça a la vinagreta


Es té preparada una vinagreta senzilla, amb igual quantitat d’oli que de vinagre de vi blanc, amb molta sal, i amb una mica de pebre blanc. A part, s’esparrequen les botifarres dolces i es pasten una mica amb una forquilla o amb les mans. Cal una botifarra per cada tres o quatre carxofes.

S’agafen les carxofes senceres. Es treuen les fulles exteriors més dures. S’obren per la meitat pel llarg i es netegen de pèls, si en tenen. S’arruixen generosament i de seguida per la part tallada amb la vinagreta. L’agre contrasta molt bé amb l’amargant de la carxofa i el dolç de la botifarra, i a més priva que les carxofes s’ennegreixin.

Amb una cullereta s’omple el forat de la carxofa amb una porció de botifarra dolça de la mida d’una nou. Es cou al forn, costat de les fulles avall i de la botifarra amunt, a temperatura mitjana tirant a baixa durant una hora. Passat aquest temps, la botifarra dolça s’hauria de començar a enrossir. En cas contrari, cal posar un moment el forn en posició de gratinar. Aquesta recepta té la lleugeresa de la carxofa, i l’equilibri dels quatre sabors bàsics: dolç, salat, agre i amargant.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada